ArtLink umetnici

Vesti

Najave

O nama

Svrha osnivanja ArtLink-a je da aktivno doprinese uspešnoj promeni sadašnjih kulturnih okolnosti u Srbiji, uvodeći nove, savremene svetske kulturne trendove i vrednosti, kako bi se doprinelo postepenom kulturnom  preobražaju društva, na putu da postane prihvaćen član Evropske unije. Istovremeno ArtLink ima za cilj da okupi i podrži stvaralaštvo srpskih umetnika mlađe generacije, iz različitih vidova umetnosti, posebno muzike, nastojeći da predstavi najvredniji kulturni sadržaj i promoviše autentične umetničke forme iz ove sredine.

Kroz saradnju sa sličnim institucijama i organizacijama iz zemlje i sveta, ArtLink ima nameru da predstavi ponudu srpske umetničke scene van granica Srbije, a, takođe nastoji da uspostavi nacionalnu, regionalnu i međunarodnu mrežu kulturne saradnje kojom bi se unapredila razmena umetnika, obogatili programi za širu publiku i omogućila interakcija samih umetnika.

ArtLink svake godine pruža mladim umetnicima iz Srbije, kao i iz drugih sredina, mogućnost da se usavršavaju na majstorskim kursevima poznatih umetnika, i priliku da nastupaju sa svojim mentorima u okviru mnogobrojnih projekata. Ovakvi događaji prilika su za međugeneracijsku i interkulturalnu razmenu ideja mladih umetnika i njihovih mentora, kao i za predstavljanje umetnika i njihovog rada, kroz koncerte, izložbe i druge prezentacije.

Svake godine, ArtLink dodeljuje godišnju nagradu ArtLink Najperspektivniji mladi muzički umetnik. ArtLink želi da promoviše talentovane mlade umetnike, da im pomogne u njihovom daljem usavršavanju i budućim profesionalnim angažmanima, kao i da predstavi njihov umetnički rad u javnosti.

Kalendar

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31