petak, 10 mart 2017 18:00

„Balkan - Višegrad kulturni most“ – objavljeno ArtLink audio CD izdanje istoimenog projekta

Kulturna ustanova PAROBROD
Kapetan Mišina 6a, 11000 Beograd
10. mart 2017. godine at 18:00č

 

 

 

 

„Balkan - Višegrad kulturni most“
objavleno ArtLink audio CD izdanje istoimenog projekta

 

ArtLink je u petak, 10. marta 2017. godine u 18:00 časova, u Ustanovi kulture „Parobrod“, u saradnji sa predsedavajućim Višegradske grupe – Ambasadom Republike Poljske u Beogradu, predstavio svoje najnovije CD izdanje sa ArtLink Festivala mladih talenata 2016, pod nazivom „Balkan - Višegrad kulturni most“.

CD izdanje je nastalo kao deo veoma uspešnog među-regionalnog projekta „ArtLink Balkan - Višegrad kulturni most“, koji je za cilj imao da spoji umetnike iz četiri zemlje Višegradske grupe - Češke, Poljske, Mađarske i Slovačke sa umetnicima iz Srbije i sa Balkana. Umetnici iz ova dva regiona, njihova saradnja i njihovi zajednički nastupi bili su u fokusu ArtLink Festivala, a na ovom CD izdanju predstavljena je kompilacija najistaknutijih izvođenja sa ArtLink Festivala 2016.

Vrhunski solisti, kao što su čelista Ištvan Vardai, violinisti Agata Šimčevska i Robert Lakatoš, ansambli - Simfonijski orkestar RTS, Kamerni orkestar Ljubica Marić, Kamerata Janaček i ArtLink mladi virtuozi, kao i mladi umetnici sa Balkana, mogu se čuti na ovom jedinstvenom CD izdanju.

Tokom promocije umetnička direktorka ArtLink Festivala g-đa Jovanka Višekruna Janković, predstavila je mlade umetnike i članove ansambla „ArtLink mladi virtuozi“ koji su izveli dela Mocarta, Vivaldija, Bartoka, Martinua i Vijanjavskog.

Promociji u „Parobrodu“ prisustvovali su ljubitelji muzike koji su podržavali projekat od samog početka, predstavnici sve četiri ambasade zemalja Višegradske grupe, i Nj.E. g. Tomaš Njegođiš, ambassador Republike Poljske u ime predsedavajućeg V4.

Ovaj audio CD objavljen je uz podršku Međunarodnog višegradskog fonda.

 

 

ArtLink mladi virtuozi  


 
 

 
Nj.E. g. Tomaš Njegođiš, ambassador Republike Poljske
 

g-đa Jovanka Višekruna Janković, umetnička direktorka ArtLink Festivala
 
Last modified on utorak, 14 mart 2017 09:14