Svetski Dan Muzike

Svetski dan muzike

Kulturni centar Kuća kralja Petra I,
ulica Vаse Pelаgićа 40,
21.06.2014. godine u u 19:00 časova

Koncert na otvorenom za Svetski dan muzike ArtLink – Societe Generale muzički ciklus za mlade talente


21. jun, Svetski dan muzike, Fête de la musique, proslavlja se tradicionalno svake godine na otvorenim prostorima – ulicama, parkovima i trgovima – u mnogim gradovima sveta. Umetnička asocijacija ArtLink obeležila ga je koncertom na otvorenom u bašti Kuće Kralja Petra I, nastupom mladih talenata u okviru muzičkog ciklusa ArtLink – Societe Generale za mlade talente. U ime Societe Generale publiku je, pred početak koncerta, pozdravio g. Frederik Koen, predsednik izvršnog odbora.

Koncert je otvorila najperspektivnija mlada umetnica u Srbiji, čelistkinja Irena Josifoska, dobitnica ove prestižne nagrade koju dodeljuju ArtLink i Societe Generale.

Potom su nastupili mladi umetnici koji su svojim talentom putem audicija zaslužili mesto u ovom ciklusu. Mladi umetnici će nastupati u ansamblima koji su nastali kao plod saradnje i rada u okviru ArtLink – Societe Generale programa.

Na repertoaru su bila dela Baha, Bokerinija, Sarasatea, Šumana, Čajkovskog i premijerno delo mladog, talentovanog pijaniste Dušana Dakića, koji se predstavio i u ulozi kompozitora.

Kuca kralja Petra I, Svetski dan muzike

Koncert na otvorenom za Svetski dan muzike ArtLink - Societe Generale muzički ciklus za mlade talente

Koncert na otvorenom za Svetski dan muzike ArtLink - Societe Generale muzički ciklus za mlade talente

Newsletter

©Artlink 2023. Sva prava zadržana