Giorgio Mandolesi

„U RITMU KLASIKE“ – Koncert: Giorgio Mandolesi, fagot i Nataša Šarčević, klavir

Italijanski institut, Kneza Miloša 56, utorak, 2. oktobar 2018. u 19.00č

 

ArtLink festival mladih talenata, u saradnji sa Italijanskim kulturnim centrom u Beogradu, sa zadovoljstvom predstavlja italijanskog fagotistu Đorđa Mandolezija, prvi fagot Pariskog orkestra, i pijanistkinju Natašu Šarčević.


Đorđo Mandolezi – fagot, R. Italija

Đorđo Mandolezi diplomirao je 1991. godine na Konzervatorijumu „Santa Cecilia“ u klasi maestra Marka Kostantinija i 1999. godine u Muzičkoj školi u Milanu, sa Albertom Gracijem, barokni i klasični fagot.
Nastupao je sa najvažnijim italijanskim orkestrima: Orkestar pozorišta „La Fenice“, Teatro Lirico di Cagliari i Pozorište „Carlo Felice“ u Đenovi. Svirao je sa ansamblima rane muzike: Il Giardino Armonico Giovanni Antonini, La Petite Bande na Sigisvald Kuikjen, Europa Galante Fabio Biondi, La Grande Ecurie et la Chambre de Roi, „Orchestre des Nations“ Jordija Savalla, „Italian Concerto“ Rinalda Alessandrinija, itd. Član je Ansambla „Zefiro“, Duvačkog ansambla na originalnim instrumentima i Kvinteta „Moragues“, najstarijeg francuskog duvačkog kvinteta. Snimao je za Virgin Records, Calliope, Stradivarius i Bongiovanni, kao i za italijanski, francuski i vatikanski radio.
Aktivno učestvuje u muzičkom životu i obrazovanju u Kataloniji (Španija), redovno je pozivana na „ESMUC Escola Superior de Musica de Catalunia i Jonc“, i „Jove Orchestra National de Catalunia“.
Đorđo Mandolezi je trenutno prvi fagot i solista „Orchestre de Paris“, profesor fagota na „Zurcher Hochschule der Kunste“ u Cirihu, profesor istorije fagota na „Conservatoire National Superieur de Musique et Danse“ u Parizu, gostujući profesor na „PESMD“ u Bordou i gostujući profesor na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu. Redovno drži majstorske kurseve širom sveta.

 


Newsletter

©Artlink 2023. Sva prava zadržana