Novogodišnji koncert

ArtLink i Kolarčeva zadužbina tradicionalno započinju novu kalendarsku godinu koncertom mladog umetnika, laureata prestižne godišnje nagrade Najperpektivniji mladi umetnik, koju ArtLink dodeljuje po petnaesti put, u nedelju, 3. januara 2021. godine, u 12 časova, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

ArtLink nagrada Najperspektivniji mladi umetnik u 2020. godini, pripala je mladoj violinistkinji Dunji Kalamir.

Dunja Kalamir, položivši audiciju 2013. godine, sa osam godina postala je jedan od najmlađih mladih umetnika koje je ArtLink uključio u svoj program za mlade talente. Kao učenica Muzičke škole „Vojislav Vučković“, u klasi profesorke Biljane Stevanović, a danas kao student Univerziteta umetnosti u Gracu, u klasi naše čuvene violinistkinje Vesne Stanković, Dunja Kalamir učestvovala je u mnogim programima ArtLinka uključujući cikluse koncerata kamerne muzike u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu, solo nastupe sa kamernim orkestrom ArtLink mladi virtuozi i Kamerata Balkanika sa umetnicima kao što su Stefan Milenković, Ana Tifu, Pavel Doležal, Ištvan Vardai, Konstantin Adrian Grigore, Bendžamin Hamhouts i mnogi drugi.

Uprkos pandimiji, Dunja Kalamir, u toku 2020. godine nastupala je kao solista sa Kameratom Janaček u Sarajevu, u sklopu ArtLinkovog projekta za mlade talente „Balkan – Višegrad“, na koncertima u sklopu ArtLink festivala na Beogradskoj tvrđavi, zatimi u Tirani, u Amfiteatru, kao solista sa orkestrom Kamerata Balkanika i belgijskim dirigentom Hamhoutsom i poljskim violinistom Filipm Čviževičem.

ArtLink nagrada realizuje se ove godine u saradnji sa Kamernim orkestrom Belgije Kasko Fil, i uz podršku Ardag grupe.

Newsletter

©Artlink 2023. Sva prava zadržana