umetnici umetnicima izlozba

Dobrotvorna ArtLink-ova novogodišnja izložba

Dobrotvorna ArtLink-ova novogodišnja izložba i bazar deo je inicijative „Umetnici umetnicima“ koju je umetnička asocijacija ArtLink pokrenula sa ciljem da se umetnici međusobno podržavaju

Na izložbi u Konaku Kneginje Ljubice od 7. do 12. decembra umetničke kolekcije ArtLink nakon što je predstavljena u Kulturnom centru Novog Sada, kao i na dvodnevnoj izložbi 22. i 23. decembra od 17 do 20 časova u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka svoje radove predstaviće likovni i primenjeni umetnici različitog izraza.

Radovi grupe autora naših poznatih slikara, umetnika srednje i mlađe generacije okupljeni su u okviru humanitarne inicijative „Umetnici za umetnike” kojom ArtLink spaja umetnike različitih oblasti i generacija iz Srbije i regiona sa ciljem da se podrže mladi muzički i likovni talenti.

Biće predstavljeni radovi likovne i primenjene umentnosti poput umetničke keramike, nakita, mozaika, zatim karikature. Svoja dela izlažu: Danica Basta, Mario Điković, Budimir Dimitrijević, Marija Dokmanović, Sunčica Marković, Ivana Martić, Jelena Milić, Jelena Milošević Jovanović, Una Novosel, Zorica Obradović Lončar, Simona Pavlović, Anđela Ristić, Miona Stefanović, Jakša Vlahović, Marija Zdravković, Kristina Zečević i Nikola Žigon. Na dvodnevnoj izložbi 22. i 23. decembra od 17 do 20 časova u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka svoje radove predstaviće likovni i primenjeni umetnici različitog izraza.

„U ovo veoma nesigurno vreme, u kome su umetnost i umetnici duboko pogođeni posledicama pandemije jer nisu u mogućnosti da svoj rad predstave i da uspostave komunikaciju sa svojom publikom na način na koji su to ranije činili, ArtLink je kreirao novu platformu i fond Umetnici za umetnike.“

(Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor ArtLink-a)

 

 

Umetnici umetnicima

 

 

 

Newsletter

©Artlink 2022. Sva prava zadržana