Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festival Sarajevska zima 2020

6 marta, 2020@08:00-17:00

Kamerata Janaček i Kamerata Balkanika na Sarajevskom Zimskom festivalu

Koncert Kamerata Janaček i Kamerata Balkanike deo je projekta Višegrad – Balkan za mlade talente koji je podržan od Međunarodnog Višegradskog fonda.

ArtLink festival iz Beograda i Hub za Zapadni Balkan, kao i festivali Sarajevska Zima, Berat iz Albanije i Kapoš fest iz Mađarske, u svojim festivalskim programima predstavljanju mlade umetnike i njihove mentore iz ovog programa.
Ideja projekta je da se mladim umetnicima obezbede nastupi sa renomiranim umetnicima, kao i majstorski kursevi i radionice.

Kamerata Balkanika je ansambl sastavljen od najtalentovanijih mladih umetnika iz Regiona koji će zajedno sa češkim ansamblom Kamerata Balkanika nastupiti 6. marta u sali Doma oružanih snaga u 18 časova, kao deo programa Festivala Sarajevska zima.
Kamerata Janaček je kamerni ansambl sastavljen od muzičara Filharmonije Janaček iz Ostrave. Ovi vrhunski muzičari preko dve decenije nastupaju zajedno na koncertima u Evropi, ali i Aziji.

Na programu će biti dela Mocarta, Baha, Hajdna i Janačeka. Kao solista će nastupiti pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković, i mlade violinistkinje Dunja Kalamir i Veronika Bogić.

U ansamblu nastupaju i mladi umetnici iz Bosne, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Albanije.

Details

Date:
6 marta, 2020
Time:
08:00-17:00
Event Category:

Venue

Dom oružanih snaga
Zelenih beretki 2
Sarajevo, 71000 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map
Phone:
+387 33 285-800

Newsletter

©Artlink 2023. Sva prava zadržana