subota, 10 jun 2017 19:00

ArtLink mladi virtuozi na Zmajevim dečijim igrama

Novi Sad, Trg slobode, Velika scena 
Subota, 10. jun 2017. godine, u 19:00č

ArtLink muzički ciklus za mlade talente
na Zmajevim dečijim igrama

Koncert majstor Pavel Doležal, Republika Češka

Novi Sad, Trg slobode, 10. jun 2017. godine u 19:00č

 

 

ArtLink gudački ansambl mladih talenataArtLink muzički ciklus za mlade talente u junu – mesecu muzike, u saradnji sa Delegacijom EUm EU info centrom i EUNIK-om organizuje Junske muzičke promenade u čast Svetskog dana muzike u Novom Sadu i Beogradu uz učešće mladih muzičara koji su na audicijama osvojili svoje mesto u ansamblu ArtLink mladi virtuozi i u ovom prestižnom programu za mlade talente.

Publika ima priliku da čuje najmlađe odabrane soliste koji izvode kompozicije za violinu, kontrabas, violončelo i dve violine i kamerni orkestar.

Drugi put ove godine na manifestaciji Zmajeve dečije igre na koncertu na Trgu slobode u Novom Sadu u subotu, 10. juna 2017. g, u 19 časova, nastupio je ArtLink kamerni ansambl sa najboljim odabranim solistima iz ovog ciklusa i sa njima Pavel Doležal, violinista iz Republike Češke, koncert majstor Kamerate Janaček.

Gostovanje Pavela Doležala deo je programa koji se realizuje u saradnji sa Delegacijom Evropske Unije u Srbiji i koji omogućava gostovanja renomiranih umetnika iz zemalja Evropske Unije u Srbiji i njihov rad i nastupe sa našim namlađim muzičkim talentima.

Na programu su bila Godišnja doba Vivaldija, Bahov koncert za dve violine i gudače, Telemanov koncert za violu, Karmen fantazija, Meditacije i još nekoliko odabranih kompozicija.

Najmlađi solista iz Novog Sada violinistkinja Lana Zorjan ima 8 godina, a među solistima sa orkestrom su i Sergej Skeledžija, Jana Jakovljević, Marija Radovanović, Strahinja Mitrović, Dunja Kalamir, Jana Vukićević, Anđela Josifoska, Relja Mitrović i drugi.

Junska muzička promenada u Beogradu održaće se 21. juna na Svetski dan muzike, u saradnji sa EUNIK–om i gradskom opštinom Stari Grad. Planirani su nastupi ArtLink mladih virtuoza na nekoliko lokacija u Beogradu, sa izvođenjima popularnih dela klasične muzike.

Junskim programima za Svetski dan muzike, ArtLink završava sezonu, i najavljuje jesenja događanja koja počinju ArtLink festivalom mladih talenata 25. septembra do 12. oktobra 2017. godine.

 

Koncertmajstor:
Pavel Doležal (Kamerata Janček, Republika Češka)

 

Program:

Last modified on četvrtak, 15 jun 2017 17:19