sreda, 02 januar 2019 12:00

Petar Pejčić dobitnik ArtLink nagrade Najperspektivniji mladi umetnik u 2018. godini

Velika dvorana Kolarčeve zadužbine, 
Sreda, 02. januar 2019. godine, u 12:00č

 

Petar Pejčić dobitnik ArtLink nagrade
Najperspektivniji mladi umetnik u 2018. godini

02. januar 2019. godine: Velika dvorana Kolarčeve zadužbine, Beograd

 

 

 

DOBRODOŠLI!

 


 


 

 

 


ArtLink nagrada Najperspektivniji mladi umetnik u 2018. godini

Prestižna ArtLink nagrada za najperspektivnijeg mladog umetnika u 2018. godini ide u ruke sjajnog šesnaestogodišnjeg čeliste Petra Pejčića.
 
Kao i svake godine od 2005. godine, ArtLink nagrada, pored svog novčanog dela, laureatu donosi seriju koncerata u zemlji i inostranstvu, kao i prvo CD izdanje.
 
Prvi u nizu koncerata novog laureata Petra Pejčića je tradicionalni Novogodišnji koncert u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 2. januara 2019. godine. Ovaj koncert je, kao i svake godine, prvi koncert u novoj kalendarskoj godini.
 
ArtLink je ustanovio godišnju nagradu Najperspektivniji mladi umetnik još 2005. godine kako bi najtalentovanijim mladim muzičarima stvorio priliku da uz organizovanu stručnu podršku unaprede svoja znanja i ovladaju scenom, kao i da nastupaju sa vrhunskim muzičarima, prikazuju publici svoj talenat i grade svoju profesionalnu biografiju.
 
Svoju misiju ArtLink dosledno sprovodi kroz ArtLink ciklus za mlade talente i posebno kroz ArtLink Festival mladih talenata, koji se već više godina održava u Beogradu sa izrazito Evropskim konceptom. ArtLink festival svake godine ugosti velika imena iz sveta muzike koja zajedno sa mladim umetnicima iz regiona stvaraju nove festivalske ansamble i produkcije.
 
Mladi Petar Pejčić bio je odabran u ArtLink program za mlade talente još 2013. godine i od tada je imao priliku da na ArtLink festivalu mladih talenata radi i nastupa sa velikim imenima kao što su violinista Stefan Milenković, čelisti Ištvan Vardai i Jan Fogler, kao i da nastupa sa Festivalskim ansamblom ArtLink mladi virtuozi.
 
Petar Pejčić je otpočeo studije na Visokoj školi za muziku i dramu Felix Mendelsohn Bartholdy u Lajpcigu (Nemačka), a ujedno je i učenik Državne muzičke gimnazije Carl Maria von Weber u Dresdenu (Nemačka), u klasi prof. Petera Brunsa.
 
ArtLink svoje programe predstavlja i u okviru Evropske asocijacije festivala, čiji je partner u evropskom projektu Evropa za festivale, festivali za Evropu, što je posebna šansa i za mlade umetnike iz Srbije da budu prepoznati na evropskoj festivalskoj mapi.

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Last modified on nedelja, 30 decembar 2018 14:10