ArtLink tim

 

Jovanka Višekruna Janković, pijanista

Izvršni i umetnički direktor ArtLink


Jovanka Visekruna Jankovic

„Jovanka Višekruna je provorazredna pijanistkinja i muzičar koja kao izvođač ima izuzetan dar postojanosti.”
Pijanistkinja Isobel Moore Rolston, dok je bila umetnička direkotrka Banf centra, Kanada

Jovanka Višekruna Janković, pijanistkinja iz Beograda, školovala se u Beogradu kod profesorke Branke Vile, magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti kod profesora N. Rackova i nastavila poslediplomske studije na muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti (Mađarska) kod profesora Laslo Baranyay. Usavršavala se kod istaknutih pedagoga Arbo Valdme, Amadeus Webersinke-e, Jane Coop i drugih.
 
Laureat je više domaćih i međunarodnih takmičenja. Nastupala je na brojnim resitalima i učestvovala u multidisciplinarnim projektima u Srbiji i inostranstvu, uključujući solo resitale i nastupe sa orkestrima u Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Crnoj Gori, Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji i Kanadi gde je boravila kao gostujući umetnik u Umetničkom centru Banf (Banff Center for the Arts). Tokom boravka u Banfu, izvela je više koncerata i stvorila vredne kontakte sa umetnicima raznih struka iz celog sveta. U saradnji sa nekima od njih sprovela je nekoliko projekata i snimila svoj prvi CD. Lista muzičkih umetnika sa kojima je Jovanka Višekruna Janković sarađivala uključuje i Albana Gerharda, Jane Coop, Davida Takena, Laurence Lesser, Igora Lazka i druge.
 
Jovanka Višekruna Janković ima zapažene snimke za RTS, a učestvovala je u raznim kulturnim programima RTS, Art TV, Studio B, kao i na lokalnim televizijskim stanicama u Srbiji.
 
Nakon više godina provedenih kao asistent na Fakultetu muzičke umetsnosti u Beogradu i kao potrpedsednica Mlade EPTA-e Srbije, 2004. godine Jovanka Višekruna Janković je osnovala umetničko udruženje ArtLink. Kao umetnički direktor i direktor ArtLink, zajedno sa partnerima udruženja, pokrenula je i sprovela više kultrunih i umetničkih projekata uključujući NORBAL (Nordijsko – balkanski kamerni orkestar mladih), Letnje umetničke škole, Festivale mladih talenata i druge. ArtLink od svog osnivanja dodeljuje godišnju nagradu „Najperspektivniji mladi muzički umetnik u Srbiji”, koja je ujedno postala i jedan on najprepoznatljivijih brendova ovog udruženja. Uz mecenarsku podršku svog strateškog partnera Société Générale Banke Srbija, ArtLink od 2013. godine dodeljuje ovu prestižnu nagradu pod nazivom „ArtLink - Société Générale najperspektivniji mladi muzički umetnik u Srbiji”.
 
Jovanka Višekruna Janković je predsednica Srpske asocijacije Festivala od 2014. godine, a član Borda Evropske asocijacije festivala od 2017. godine.
 
Dobitnica je Ordena reda umetnosti i slova R. Francuske, u rangu viteza, od maja 2017. godine, dodeljenog za posebne zasluge na izgradnji muzičke scene za mlade talente u Srbiji, kao i za kulturnu saradnju između Srbije i Francuske.

Jakša Vlahović

Kreativni direktor

Jakša Vlahović (1977, Beograd)
Diplomirao je na Grafičkom odseku na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, 2001. godine.
Bavi se ilustracijom, karikaturom i grafičkim dizajnom. Izlagao je više puta samostalno i na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Dobitnik je nekoliko nagrada na konkursima karikature.
Od 2003. godine član je Udruženja primenjenih umetnika Srbije ULUPUDS. Član je i udruženja karikaturista FECO Srbija.
Od 2005. godine radi kao dizajner poštanskih maraka Srbije.
Objavljuje karikature i ilustracije u magazinima NIN i Ilustrovana politika.
Od 2004. godine Jakša Vlahović sarađuje sa ArtLink na dizajniranju brojnih publikacija, uključujući kataloge za festivale, knjižice za CD izdanja, bilborde, flajere, plakate, grafička rešenja za događaje i logotipe.
Od 2007. godine, Jakša Vlahović je kreativni direktor ArtLink gde su njegov umetnički rad i jedinstveno prepoznatljiva grafička i dizajnerska rešenja visoko cenjena kako od mnogobrojnih partnera tako i od ArtLink strateškog partnera.
Svira gitaru u rok grupi „Abonos“ sa kojom ima objavljen album.

Marija Dokmanović


Lidija Jakšić

PR

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Snežana Milićević

Sekretarijat

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.