Kamerata Balkanika

 Balkan – Višegrad

Misija

Izuzetan regionalni umetnički projekat – orkestar koji predstavlja Balkan u svom najboljem kreativnom kapacitetu, spajajući umetničku izuzetnost kroz sinergiju etničkih različitost povezanih u jedinstven umetnički izraz, koji karakteriše prepoznatljiv stil sa Balkana.

Vizija

Camerata BalcanicaArtLink Kamerata Balkanika, je regionalni kamerni orkestar sastavljen od najtalentovanijim mladih muzičara iz regiona, a izrastao je iz ansambla „ArtLink mladi virtuozi“.

Orkestar je prvi put formiran u okviru projekta „Balkan-Višegrad kulturni most“, koji je podržan od Međunarodnog Višegradskog fonda, a svoju misiju nastavlja i kroz novu regionalnu i evropsku platformu za mlade talente.

Misija ovog kamernog ansambla jeste da predstavi najbolje mlade umetnike iz regiona, kao i sam region zapadnog Balkana na jedan novi način kroz prizmu uspešnih mladih ljudi koji svojim primerom i posvećenošću pokazuju dobre rezultate zajedničke saradnje i kreativnosti.

U okviru ansambla, postoji i „ArtLink – Balkan sekstet“, koji je nastupao u prethodnoj sezoni u Berlinu povodom sto godina od kraja Prvog svetskog rata u organizaciji „Francusko – Nemačke kancelarija za mlade“.

Do sada su sa ArtLink regionalnim ansamblom radili i nastupali umetnici – Stefan Milenković, Ištvan Vardai, Robert Lakatoš, Marija Mahovska, Đorđo Mandolezi, Pavel Doležal i mnogi drugi.

Kamerata Balkanika ove godine dobila je podršku od Fonda za Zapadni Balkan i planira svoje aktivnosti i u saradnji sa nekoliko festivala u regionu, ali i nekoliko evropskih festivala u sledećoj godini.

Mladi muzičari zapadnog Balkana, okupljeni u ansamblu Kamerata Balkania pozivaju sve prijatelje, partnere i ljubitelje muzike da podrže njihovu inicijativu!

Najava: Kamerata Balkanika

Newsletter

©Artlink 2023. Sva prava zadržana