Skip to main content

Umetnici umetnicima

ArtLink poziva umetnike da se pridruže novoj inicijativi Umetnici za umetnike!

Od svog osnivanja ArtLink, dosledno radi na sprovođenju svoje misije – da spoji umetnike iz različitih oblasti i generacija iz Srbije i regiona, sa cijem da kreira novu platformu za promociju umetnika iz regiona na evropskoj i globalnoj umetničkoj sceni.

U ovo veoma nesigurno vreme, u kome su umetnost i umetnici duboko pogođeni posledicama pandemije jer nisu u mogućnosti da svoj rad predstave i da uspostave komunikaciju sa svojom publikom na način na koji su to ranije činili, ArtLInk kreira novu platformu i fond Umetnici za umetnike.

Kroz ovu platormu, odabrani umetnici i njihova dela biće predstavljeni profesionalnoj i širokoj publici i postaće deo programa Umetnici za umetnike kao i umetničke kolekcije, koja će započeti svoj život na prvoj prezentaciji od 2. do 12. novembra u Kulturnom centru “Parobrod”.

Izložba predstavlja selekciju renomiranih slikara iz Srbije, različitog izraza, a tokom izložbe predstaviće se i dela srpskih kompozitora u izvođenju ArtLink ansambla. Kupovinom umetičkog dela postajete donator nove platforme kojom će se podržavati mladi talenti i njihovi programi.

ArtLink tim čvrsto veruje da ujedinjeni u umetnosti, možemo zajednički izgraditi ono što prava umetnost zaslužuje – da komunicira sa svojom publikom, da obogati živote ljudi i da slobodno jezikom umetnosti prenese umetničke poruke i time učini svet malo lepšim.

Vaše ideje su dobro došle i radujemo se da nam se pridružite!

Kustos izložbe: Jean Louis Gimenez

Program možete preuzeti ovde.