Skip to main content

ArtLink Gala donatorska večera Beli dvor

U subotu 2. oktobra na Belom dvoru održano je gala donatorsko veče umetničke asocijacije ArtLink pod pokroviteljstvom fondacije za kulturu i obrazovanje prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića posvećeno mladim muzičkim talentima.

Na događaju su nastupili mladi talenti koje ArtLink podržava u svojim programima među kojima su violinistkinja Marija Radovanović, violista Nemanja Adamović, pijanistkinja Nina Petrović, kao i Agatos trio i trio Fiori.

Pored koncerta, organizovana je i izložba i aukcija slika – Umetnici umetnicima – kolekcije ArtLink – sa radovima Une Novosel, Budimira Dimitrijevića, Marije Zdravković, Bratislava Radovanovića, Maria Đikovića, Ivane Martić. Ovim gala događajem, svečano je završen ovogodišnji ArtLink festival koji je ove godine svoje programe imao u četiri grada u Srbiji- u Beogradu, Novom Sadu, Golubac gradu i Pirotu pod motom Gradovi festivali, umetnici za prirodu.

Gostima su se obratili osnivač i umetnička direktorka ArtLink-a Jovanka Višekruna Janković i Aleksandra Petrović ispred kompanije Zepter, koja je obezbedila i specijalne poklone za sve goste.

Događaju su prisustvovali i generalna sekretarka Evropske asocijacije festivala Kathrin Deventer i predstavnici evropske platforme Robert Piaskowski, zamenik gradonačelnika Krakova i direktor Mitelfesta Điakomo Pedini kao i Ambasadori Poljske, Meksika, direktori kompanija, predstavnici biznisa i umetnici.

Generalni pokrovitelj večeri bila je kompanija Zepter, a realizaciju događaja podržala je Britansko – srpska privredna komora, kao i kompanije Price Water House, Delamode Balkan, Ardagh grupa, E reciklaža, Beogradske elektrane i mnogobrojni pojedinci i prijatelji umetnosti.