Skip to main content
Vuk and Uki Ovaskainen

Koncert kojim je obeležen kraj predsedavanja Finske Savetom Evropske Unije – Vuk i Uki Ovaskainen

Večeras je u Konaku Kneginje Ljubice održan koncert u organizaciji ArtLink, a u saradnji sa Ambasadom Finske i Delegacije EU povodom uspešnog završetka predsedavanja Finske Savetom Evropske Unije.

Na koncertu su nastupili finsko – srpski umetnici Vuk i Uki Ovaskainen, koji žive u Srbiji. Na programu su bila dela Bramsa, Šumana i Sibelijusa.

Vuk Ovaskainen, violončelista, laureat je ArtLink nagrade „Najperspektivniji mladi muzički umetnik u Srbiji“, a u programima ArtLinka nastupa od 2013. godine, kao solista, član „ArtLink mladih virtuoza“ i „ArtLink zapadno balkanskog seksteta“. Student je na Fakultetu muzičke umetnosti, u klasi prof. Sandre Belić.

Uki Ovaskainen, godinama je mentor u mnogim programima ArtLink za mlade talente, pijanista koji nastupa na festivalima u mnogim evropskim gradovima.

Publici su se obratili ambasador Finske u Srbiji Nj.E. Kimo Lahdevirta i Jovanka Višekruna Janković, pijanistkinja i osnivač ArtLinka, asocijacije koja ove godine slavi 15 godina od osnivanja.

Kimo Lahdevirta
Nj.E. Kimo Lahdevirta, Ambasador Finske u Srbijii

Nj. E. Lahdevirta istakao je da smatra da je kultura a važan aspekt saradnje sa Evropskom Unijom, prvenstveno izmedju mladih i da mu je drago što i ovim koncertom predstavljamo saradnju Srbije i Finske.
Istakao je zadovoljstvo što ovakvim događajem, koncertom finskih umetnika u Srbiji, ima priliku na sjajan način da završi predsedavanje Finske Savetom Evropske Unije.

Događaju su prisustvovali ambasadori nekoliko evropskih zemalja, predstavnici medija, kulture i članovi Srpsko-finskog društva.

Vuk i Uki Ovaskainen